Pestkoppen bekogelen Max (13) met vuurwerk in Tilburg, moeder is het zat: ‘Ze zijn al lang bezig'

1 december 2016 om 08:39
nl
In Tilburg is woensdag een 13-jarige jongen bekogeld met vuurwerk. Dat gebeurde halverwege de middag bij een speeltuintje, recht tegenover kinderboerderij ’t Vallei. De moeder van het slachtoffer heeft melding gedaan bij de politie. “Deze knapen zorgen al langer voor overlast. Het wordt tijd dat daar eens een einde aan komt”, zegt ze tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Haar zoon Max fietste woensdag vanuit school naar huis, toen hij ter hoogte van het speeltuintje lastig werd gevallen door een groepje jongens. Ze gooiden met vuurwerk en scholden hem uit. “Mijn zoon wordt niet snel bang, maar ik trof hem thuis helemaal overstuur aan”, zegt Márta. “Hij voelde zich erg geïntimideerd.”
'Ze zorgen voor grote overlast'De moeder aarzelde geen moment en waarschuwde de politie. Een wijkagent zou in de buurt op zoek zijn gegaan naar de pestkoppen. “Het gaat om jongens die al weken voor grote overlast zorgen. Ze steken vuurwerk af, pakken van kinderen hun fietsen af en vernielen spullen. Ze denken alles te kunnen maken.”
Volgens de moeder moeten de ouders van de relschoppers ingrijpen. Anders is het een taak voor Bureau Jeugdzorg. “Die knapen weten niet wat ze met hun gedrag aanrichten. Ik hoop dat de politie wat met onze informatie kan en dat ze in het vervolg strenger op hun zullen letten.”
'Knallen gaan maar door'Vanuit het Tilburgse stadsdeel Reeshof komen steeds meer meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Dinsdagavond werd in de Megenstraat een prullenbak met zwaar vuurwerk opgeblazen. Buurtbewoners zagen twee jongens in zwarte kleren wegfietsen. “Ze zijn al dagen hier in de buurt aan het zieken met hun geknal”, schrijft een verontruste buurtbewoonster op Facebook.
“Ik hoor al weken hier van die bommen”, vult een ander aan. Omwonenden zijn het zat en willen dat de politie het toezicht in de straten verscherpt. “Ik heb een paar dagen geleden een meldformulier ingevuld. De ontzettend harde knallen in het Maarheezepark gaan maar door.”
De naam van Max is op verzoek van de moeder gefingeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!