Cees-Rein van den Hoogenband denkt mee over internationale dopinglijst

30 november 2016 om 19:52
nl
Dokter Cees-Rein van den Hoogenband uit Eindhoven zit komend jaar in de commissie van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) dat zich bezighoudt met de samenstelling van de lijst met verboden middelen, de zogenaamde Prohibited List Expert Group.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De expertgroep is verantwoordelijk voor het geven van specialistisch advies en aanbevelingen aan het management van WADA en werkt mee aan de internationale standaard voor de lijst met verboden stoffen en methoden. De expertgroep wordt jaarlijks samengesteld, en daarom is de aanstelling van Van den Hoogenband voor de termijn van één jaar.
ChefartsVan den Hoogenband is vanaf de Spelen van Londen chefarts van de Nederlandse olympische ploeg en vader van olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband. Hij was ook jarenlang de clubarts van PSV. Eerder dit jaar werd Chiel Warners, voorzitter van de Nederlandse atletencommissie, toegevoegd aan de WADA atletencommissie.
Daarnaast zijn er nog drie Nederlanders actief in WADA-commissies: Hidde Haisma in de gen- en celdoping expertgroep, Herman Ram in de NADO werkgroep en Bart Coumans in de educatiecommissie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.