Video

Nog even geduld alstublieft... Brabantse gemeenten zijn erg slecht bereikbaar

1 december 2016 om 08:39
nl
Brabantse gemeenten zijn verdraaid slecht bereikbaar. En dan vooral de gemeente Oss. Bij een onderzoek van Telefoonboek.nl werden 271 mislukte pogingen gedaan om die gemeente te bereiken. Omroep Brabant nam de proef op de som en belde twee gemeenten op.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Wil je een gemeente bellen, dan krijg je negen van de tien keer een keuzemenu. Niks nieuws. Telefoonboek.nl voerde daarom een onderzoek uit.
Zo ook bij de gemeente Oss.. Als je loeihard ‘OSS!’ in de hoorn hebt geschreeuwd en de computer je kon verstaan, heb je het geluk dat je bij – jawel – een keuzemenu belandt. Gelukkig hebben ze de keuzes niet al te moeilijk gemaakt: je mag kiezen tussen twee onderwerpen óf overige vragen. Maar: welke keuze je ook maakt, de computer vertelt je dat er geen goede keuze is ontvangen en dat je opnieuw moet kiezen.
61 gemeenten slecht bereikbaar“Een gemeente wordt als slecht bereikbaar bestempeld als er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven”, aldus Luc van Ooijen van telefoonboek.nl. In Brabant komt dat in 61 gevallen voor. Nu is er wel een aantal gemeenten dat maar een paar uur per dag bereikbaar is, maar volgens Van Oijen heeft dat geen invloed op de score. “We gaan ervanuit dat de mensen die het melden een serieuze belpoging hebben ondernomen.”
Bij de gemeente Waalwijk werkt het ook niet zo soepel. Hier krijg je de keuze tussen twee onderwerpen. Omroep Brabant belde om kwart voor vijf, maar kreeg te horen dat alle medewerkers in gesprek waren. Ondertussen probeert de computerstem je af te poeieren: ‘Misschien vind je je antwoord op de site?’ Als dat zo was, had je niet gebeld, hè?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.