De Selfiepiet, razend populair tijdens sinterklaasaankopen

30 november 2016 om 21:56
nl
Met nog een paar dagen te gaan tot Sinterklaas is het momenteel enorm druk in de Brabantse binnensteden en Brabantse winkelcentra. Consumenten zijn massaal op zoek naar die cadeaus, die staan op de ingediende verlanglijstjes. Winkels zijn langer open, houden extra koopavonden en hopen dat de klanten weer eens flink de portemonnee trekken.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Wensen heeft iedereen genoeg. Zo heeft puber Niels een paar dure schoenen op zijn verlanglijstje gezet. "Ja, die kosten wel 230 euro." Of Niels ze krijgt is uiteraard de vraag en ook of zijn ouders wel zoveel geld willen uitgeven aan hun lieverdje.
Minder geld te bestedenEen Bossche oma op de Markt vertelt een heel ander verhaal. "Ik heb niet veel geld, ik kan niet veel aanschaffen. Ik heb financieel betere tijden gekend, maar nu even niet." Ze vertelt dat ze acht kleinkinderen heeft die allemaal een verlanglijstje hebben ingediend. "Ik ben creatief, het komt wel goed", zegt oma bezorgd voor de camera van Omroep Brabant.
Online aankopenOpvallend is, dat de ook wat ouderen vertellen dat ze een deel van de cadeaus online aanschaffen, maar daarnaast ook bewust naar de stad komen om de winkeliers te steunen. "Er zijn dingen die ik wil zien en voelen voor ik ze koop, maar ik kom ook voor de ondernemers. Anders houden we niets meer over in de stad."
Selfie PietenDe hit onder het winkelend publiek woensdagmiddag in Den Bosch was een trio zwarte pieten. Als ware popsterren wilde bijna iedereen met de 'Selfiepieten' op de foto. Een kleine verstoring kwam er van een bozige man die vond dat de Pieten moesten stoppen. Omstanders reageerden zo fel dat de man er wijselijk vandoor ging.
Sinterklaas 2016: We vragen van alles, van fietstassen, computerapparatuur, games tot en met een reisje. Er zijn er ook die niets willen. Maar die zijn puber en pas 15 jaar en brommen 'ik heb alles al'.
AchmedEn ... of Achmed, gevlucht uit Libië, ook al kennis heeft gemaakt met Sinterklaas? Achmed kijkt me aan en beschrijft Sinterklaas tot in de kleinste details!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.