Vandaag in Brabant: alweer een koningin op bezoek

1 december 2016 om 08:00
nl
Brabant ontving woensdag al hoog bezoek: koning Filip en koningin Mathilde van België bezochten Brabant op de derde dag van hun staatsbezoek aan Nederland. En vandaag komt er alweer hoog bezoek: koningin Maxima komt naar Den Bosch.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Koningin Máxima opent donderdagmiddag de Jheronimus Academy of Data Science in het voormalig klooster Mariënburg in Den Bosch. Het is voor het eerst dat Den Bosch een universitaire opleiding krijgt.
  • De flitswinter is voorbij. In de late middag en vanavond valt er af en toe motregen. Het wordt 7 tot 8 graden.


[tweet:https://twitter.com/shertogenbosch/status/803976894152605696]
Waar wordt over gepraat?

  • De gebeurtenissen rond het tragische overlijden van arrestant Corné Pieterse in 2007 krijgen mogelijk nog een staartje. Zijn dochters Anouck en Ronja Bruijns (25 en 23 jaar) willen opheldering over de doodsoorzaak.
  • In Tilburg is een 13-jarige jongen bekogeld met vuurwerk. Volgens zijn moeder zorgen de daders al langer voor overlast.
  • Koningin Mathilde van België heeft woensdag het ZiN Inspiratielab van Sligro in Veghel officieel geopend. De koks lapten spontaan het protocol aan hun laars en vroegen of de koningin misschien zin had om te proeven. En dat had ze.


[youtube:https://youtu.be/Mo9LicyiKT4]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • In de Schoolstraat in Putte is woensdag aan het begin van de avond meerdere keren op een huis geschoten. Ook is een geparkeerde auto beschoten.
  • Met nog een paar dagen te gaan tot Sinterklaas is het enorm druk in de Brabantse binnensteden. Consumenten zijn massaal op zoek naar die cadeaus, die staan op de ingediende verlanglijstjes.
  • Aan de Bosscheweg in Boxtel is cafetaria De Rotonde overvallen. De politie ging nog op zoek naar de dader, maar heeft hem nog niet kunnen vinden.


[youtube:https://youtu.be/WJrshF5iPF0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!