Heijmans beëindigt probleemcontract met Energiefabriek Tilburg

1 december 2016 om 09:06
nl
Heijmans heeft een van zijn probleemcontracten beëindigd. Het bouwbedrijf meldt met Waterschap De Dommel overeen te zijn gekomen dat de samenwerking bij de Energiefabriek Tilburg wordt stopgezet. Het verbreken van het contract leidt tot een negatief effect op het bedrijfsresultaat van bijna 15 miljoen euro.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het contract dat Heijmans tekende in 2012 voorzag in een onderhoudsperiode van vijftien jaar en volledige verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie, onderhoud en exploitatiekosten. Het waterschap neemt de installatie per direct volledig over.
Naast de Energiefabriek worstelt Heijmans vooral met het project N23 Westfrisiaweg, de nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen. Bij die klus is er onenigheid over meerkosten die zijn ontstaan doordat de bouwgrond in een andere staat verkeerde dan gedacht. Er zou bovendien een boeteclausule van 10 procent van de bouwsom gelden als bepaalde opleverdata niet worden gehaald.  
ZIE OOK: Zorgen over bouwbedrijf Heijmans, vrees voor banenverlies
KredietvoorwaardenHeijmans verkeert door onzekerheid over de projecten financieel in zwaar weer, en kan mogelijk niet voldoen aan kredietvoorwaarden van de banken. Het bedrijf is in onderhandeling met zijn kredietverstrekkers.
Zowel topman Bert van der Els als financieel directeur Mark van den Biggelaar kondigde de afgelopen tijd hun vertrek aan. De financiële perikelen zorgen ook voor veel onrust onder beleggers. Het aandeel Heijmans halveerde afgelopen maand bijna in waarde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.