Daar gaan we weer: opnieuw lekkage door de vijver van de bovenburen

1 december 2016 om 12:56
nl
Overal water in de keuken. Voor de vierde (!) keer heeft bar/restaurant De Vrienden lekkage van de bovenburen, een sushirestaurant. "Opnieuw was het de vijver met karpers die voor overlast zorgde", vertelt eigenaresse Kelly Swinkels.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

Donderdagochtend kwam ze rond half zeven haar zaak aan het Stationsplein in Eindhoven binnen. "We gaan weliswaar pas om negen uur open, maar ik houd van poetsen."
Dweilen, dweilen, dweilenDat was dit keer ook wel echt nodig, want het water klotste haar om de enkels. "Het  kwam langs het systeemplafond als een douche naar beneden. Er viel niet tegenop te dweilen."
Ze belde de bovenburen, van restaurant Umi Kaiseki. "Die namen niet op. Toen heb ik maar de politie gebeld. Die kwam snel daarna en heeft met de brandweer de deur ingeslagen."
Ze was bang dat het gevaarlijk zou worden: dat de tegels van het systeemplafond naar beneden zouden komen of dat er kortsluiting zou ontstaan. "Er staat natuurlijk veel apparatuur in de keuken."
Kraan niet dichtgedaanHet was de vierde keer dat Kelly met lekkage te maken kreeg. "De vorige keren was de vijver ook de oorzaak. De eigenaar van boven vult het water 's avonds met een slang bij. Hij was vergeten de kraan dicht te doen, zei hij toen. Dat zal nu ook wel."
De vorige keer is ze wezen kijken. "Ik zag toen door de ruit van de voordeur een vis op het tapijt liggen; hij hapte naar adem. Zo zielig!"
Ervaring met schadeclaimsInmiddels zijn een aannemer en een elektricien in De Vrienden aan het werk. "Het hele systeemplafond moet vervangen worden; de tegels zijn allemaal nat en vies. De kosten zijn fors. Gelukkig heb ik inmiddels ervaring met schadeclaims. Als ik niet meer in de horeca wil werken, kan ik altijd nog in de verzekering aan de slag."
De bovenburen waren niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.