Helmond Sport kan uitgerekend tegen rivaal FC Eindhoven goede zaken doen in tweede periode

1 december 2016 om 15:35 • Aangepast 21 november 2020 om 05:35
nl
Na een stroef begin van de competitie, draait de motor bij Helmond Sport inmiddels op volle toeren. De ploeg van trainer Roy Hendriksen staat er goed voor in de tweede periode. Vrijdagavond kunnen de Helmonders uitgerekend in de derby tegen FC Eindhoven een grote stap zetten naar winst van de periodetitel.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het contrast met de eerste periode is groot. Helmond Sport speelde in de beginfase van de competitie een anonieme rol. Nu staat de ploeg na zestien wedstrijden op een zesde plek. In de tweede periode bezet Helmond Sport de tweede plek, achter VVV-Venlo. Maar de Limburgers hebben al een periodetitel op zak.
Gemor“Het zat in de beginfase van het seizoen niet altijd mee”, vertelt Hendriksen. “We hadden nog nooit zoveel kansen gecreëerd als tegen Achilles’29, maar die bal ging er niet in en dan verlies je.”
Op de tribune in Helmond ontstond voorzichtig gemor. De fans waren de voorgaande seizoenen al niet bepaald verwend. Bij de start van de tweede periode begon het echter te lopen. “De manier van trainen en voetballen is niet veranderd, maar nu valt de bal wel goed. Spelers krijgen meer vertrouwen en dan ga je makkelijker voetballen”, aldus Hendriksen.

Wachten op privacy instellingen...

'We moesten door die periode heen'“We zijn als team beter op elkaar ingespeeld”, vult Robert Braber aan. Braber zorgt samen met doelman Ferhat Kaya en aanvaller Marc Höcher voor ervaring in de ploeg. “Er waren weinig spelers overgebleven van vorig seizoen. Dan hoop je dat je er in het nieuwe seizoen meteen staat, maar dat viel tegen.”
Vooral tegen de kleinere ploegen liet Helmond Sport het al een aantal keer afweten. Er werd onder meer verloren van Achilles’29, Jong FC Utrecht en FC Oss en in de beker volgde de blamage tegen Kozakken Boys. “Dat was echt heel zonde, maar daar moesten we wel doorheen om te komen waar we nu staan”, denkt Braber.
'Mooi affiche'Uitgerekend nu de Helmonders in een goede flow zitten, komt rivaal en buurman FC Eindhoven op bezoek. Een overwinning is nodig om de goede uitgangspositie in de tweede periode te verstevigen. Hendriksen: “De plek waar we nu staan is een constatering dat we goed bezig zijn. Maar we gaan deze wedstrijd niet anders in dan normaal, al is het natuurlijk wel een mooi affiche.”
Volgens Braber zijn de spelers niet al te veel bezig met de periode. “Eerst maar eens zien te winnen van FC Eindhoven en daarna wacht FC Den Bosch nog. De ploegen staan kort op elkaar. Als je één keer iets laat liggen, sta je met lege handen.”
“We willen heel graag die periode, maar nog liever een plek in de play-offs voor promotie. Dat moet ook kunnen met deze selectie. En of dat nu via een periode of de stand is, maakt niet uit”, aldus Braber.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.