Bezuinigingen bij Novadic-Kentron: minder personeel en vastgoed in de verkoop

1 december 2016 om 22:50
nl
Bij verslavingsinstelling Novadic-Kentron moeten 65 medewerkers vertrekken. Dat gebeurt zonder gedwongen ontslagen, zoveel mogelijk via natuurlijk verloop en vrijwillig vertrek. Ook worden sommige tijdelijke contracten niet verlengd. De instelling moet bezuinigen en gaat om die reden ook enkele panden verkopen, waaronder het monumentale pand in Sint-Oedenrode waar Novadic-Kentron ooit begon.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Novadic-Kentron kondigde verder aan dat de zorg aan verslaafden minder gericht zal zijn op opname in een van de klinieken, maar veel meer vanuit huis zal gebeuren. "We proberen veel meer in de wijk, bij de huisarts te gaan behandelen,' zegt bestuurder Walther Tibosch. Als voorbeeld noemt hij detoxeren, het ontgiften van verslaafden. "Dat gebeurde voorheen vooral in klinieken, maar door gespecialiseerde teams in te zetten kan dat nu ook thuis."
Omzet van 60 miljoenDe verslavingsinstelling kwam enkele jaren geleden financieel in de problemen omdat het aantal cliënten terugliep, maar ook omdat er veel geld ging zitten in preventie. Maandelijks moet er twee ton bij. De reorganisatie bij Novadic-Kentron moet een instelling opleveren met een omzet van 60 miljoen euro en een personeelsbestand van 700 formatieplaatsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.