Koningin Máxima heeft zojuist de eerste universiteit van Den Bosch geopend

1 december 2016 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 05:35
nl
Onze provinciehoofdstad had tot donderdagmiddag geen universiteit. Koningin Máxima heeft daar nu definitief verandering in gebracht door Jheronimus Academy of Data Science officieel te openen. Het is een plek in Brabant waar veel dingen bij elkaar gaan komen. En in de toekomst zelfs honderden studenten.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke
Wachten op privacy instellingen...

Brabants nieuwste opleiding heeft nu vijftig studenten. Uiteindelijk wil de academie doorgroeien naar vijfhonderd studenten. Die kunnen nu nog niet allemaal terecht in het voormalige Maríënburgklooster maar ook daar wordt aan gewerkt.

Wachten op privacy instellingen...

Het deel van het monumentale gebouw waar de eerste colleges al zijn gegeven, is donderdagmiddag dus geopend door koningin Máxima. Den Bosch en de provincie is natuurlijk trots op het koninklijk bezoek en hun universiteit. De provincie wil jou ook laten meegenieten via hun website.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Vrijdag is de koningin ook in de buurt. Dan neemt Máxima een kijkje bij gemeenschapscentrum De Pracht uit Aalst. Het centrum kreeg afgelopen zomer een Appeltje van Oranje , een prijs voor succesvolle sociale initiatieven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.