Video

Steak, kreeft en sushi van toprestaurants nu ook thuisbezorgd

1 december 2016 om 20:05
nl
Een houtoven pizza, een kraakverse burger en sushi gemaakt door Japanse topchefs. Vanaf nu worden deze gerechten in Eindhoven ook thuisbezorgd. De Duitse thuisbezorgservice Foodora is daar gestart met het bezorgen van maaltijden van kwaliteitsrestaurants.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Het thuisbezorgen van eten is niet nieuw, maar Foodora zegt zich meer te richten op de kwaliteitsrestaurants. Vergeet de döner kebab, bamiblok of diepvriespizza. "Wij leveren uit de meer exclusieve restaurants, waarvan je niet verwacht dat je die gerechten thuisbezorgd kunt krijgen", zegt Bernard Goeman Borgesius van Foodora.
UitbesteedEen van de aangesloten restaurants is het Japanse Mood. Voordeel voor hen is dat het bezorgen is uitbesteed aan Foodora. "Voorheen hadden wij zelf een bezorger, maar als hij dan een keer ziek was, was er geen vervanging. Nu ben ik gewoon bezig met het maken van de sushi en de rest regelen zij", aldus chef Eveline Wu.
Bezorgers van Foodora brengen de maaltijden per fiets in plaats van op de brommer. Daarom moeten klanten binnen een kwartier fietsen van het centrum wonen om er te kunnen bestellen. Voorlopig zijn er geen plannen voor uitbreiding in andere Brabantse steden. In Eindhoven zijn ook al concurrenten Thuisbezorgd en Deliveroo actief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.