Rouwbanden en een minuut stilte bij alle voetbalwedstrijden

2 december 2016 om 13:20
nl
Bij alle voetbalwedstrijden in de eredivisie en Jupiler League wordt komend weekeinde een minuut stilte in acht genomen. Dat om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. De KNVB heeft ook alle amateurverenigingen in ons land gevraagd om bij duels van hun eerste elftal hierbij stil te staan.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Spelers en scheidsrechters dragen bovendien rouwbanden. "De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is", zegt Gijs de Jong van de KNVB.
"Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit", aldus de Astenaar.
LEES OOK: Alemão van FC Eindhoven zwaar aangeslagen door vliegtuigcrash oud-ploeggenoten Chapecoense
Minuut stilte bij PSVBij de vliegramp kwam begin deze week een groot deel van de selectie van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven. Slechts drie spelers overleefden de crash. De Europese voetbalbond UEFA maakte donderdag bekend dat volgende week bij de duels in de Champions League en de Europa League ook een minuut stilte wordt gehouden. Dat geldt dus ook voor het duel van PSV tegen Rostov, komende dinsdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.