Het is een wonder! Verloren rozenkrans op miraculeuze wijze teruggevonden

2 december 2016 om 15:48
nl
De rozenkrans die op 19 november uit een doosje viel op de grote vlooienmarkt in Den Bosch is gevonden. Weken nadat hij samen met de standhoudster kruipend over de vloer van de Brabanthallen zocht naar het kleinood, vond Bar Zandbergen uit Emmen de rozenkrans in de Engelse zoom van zijn broekspijp. Nu wil hij hem graag aan haar teruggeven.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Bar Zandbergen bezocht op 19 november de grote vlooienmarkt in Den Bosch. Op een van de kraampjes zag hij een klein metalen doosje van 3 bij 5 centimeter. Hij pakte het op en maakte het open. Maar op dat moment viel er iets uit. Volgens de standhoudster had er een rozenkransje in het doosje gezeten.
Samen met de vrouw ging Bar ernaar op zoek. "Ik, een man van tachtig en zij, een vrouw van in de vijftig, kropen samen over de vloer van de Brabanthallen. Dat zag er vast gek uit", beschrijft Bar lachend. Ongetwijfeld heeft dat de aandacht getrokken van andere bezoekers.
Minuscuul rozenkransjeHelaas leverde de zoekactie niets op. Bar voelde zich bezwaard en eerlijk als hij is wilde hij de standhoudster betalen voor de zoekgeraakte rozenkrans. Maar de vrouw wilde daar niets van weten. Dat leek het einde van het verhaal.
Totdat Bar afgelopen donderdag dezelfde broek uit de kast haalde die hij ook gedragen had tijdens zijn bezoek aan de vlooienmarkt. Tot zijn verbazing viel het minuscule rozenkransje daar uit. "Het had in de zoom van zijn broekspijp gezeten", legt hij uit.
Nu de rozenkrans terecht is wil Bar het graag teruggeven aan de standhoudster die het op 19 november te koop aanbood. Maar nu is de eigenares zoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.