Kostas Lamprou wil graag langer blijven: 'Willem II zit in mijn hart'

2 december 2016 om 15:28 • Aangepast 21 november 2020 om 05:34
nl
Kostas Lamprou wil graag nog jaren bij Willem II onder de lat staan. De doelman heeft een aflopend contract, maar dat mag van de Griek verlengd worden.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

"Ik ben hier gelukkig, Willem II zit in mijn hart. Natuurlijk heb ik mijn ambities, komt er een grotere club die bij me past, dan zeg ik geen 'nee'. Maar ik wil hier best verlengen", aldus Lamprou. Willem II heeft tot nu toe nog geen gesprekken gevoerd met spelers met aflopende contracten.

Lamprou trainde in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Twente twee dagen apart van de groep omdat hij pijn aan zijn bovenbeen heeft. Maar daar maakt de Griek zich niet druk over. "Niets aan de hand, zondag doet deze jongen mee."
Betrouwbare keeperLamprou blijkt de laatste weken een betrouwbare sluitpost, in de eredivisie is er geen keeper te vinden die meer reddingen heeft verricht. "Ik ben hartstikke goed bezig, dat wil ik zo lang mogelijk vasthouden", zegt hij over zijn vorm.
De nieuwe keeperstrainer Harald Wapenaar probeert Lamprou een Italiaanse stijl van keepen aan te leren. "Dat was ik niet gewend. Veel blokken en veel aanvallen, het hele lichaam gebruiken. Die Italiaanse filosofie wil hij in Nederland toepassen."
De Griek kijkt dan ook graag naar zijn collega's in de Serie A. "Eigenlijk kijk ik naar alle keepers hoor. Champions League, Engeland, Italië. Ik kijk alles. Vrouwenvoetbal? Nee, dat niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.