NAC pakt volle buit in spannend duel met Almere City

3 december 2016 om 00:29 • Aangepast 21 november 2020 om 05:33
NAC heeft vrijdagavond in het eigen Rat Verlegh stadion van Almere City gewonnen. In Breda werd het 3-1.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

Om de sportieve crisis te bezweren, moest NAC in eigen huis winnen van Almere City. Voor trainer Marinus Dijkhuizen extra belangrijk, want zijn hoofd ligt door de tegenvallende resultaten al enige tijd op het hakblok. NAC zocht tegen Almere City dan ook de aanval. Dat resulteerde in het eerste kwartier meteen in drie goede kansen, twee keer Haemhouts en eenmaal Barker.
NAC gooit schroom van zich afHet leek alsof NAC eindelijk de schroom van zich afgooide en eens lekker ging ballen. Dat Almere ook best wilde voetballen, hielp daarbij een handje.
Een enorme kans was er daardoor in de 24e minuut voor Giovanni Korte. Uitstekend vrij gezet door aanvoerder Haemhouts schoot de aanvaller echter op Almere-doelman Kramer. Het eerste wapenfeit voor de bezoekers was er na een half uur spelen, Tom Overtoom schoot rakelings over. Dat het verdedigend nog wat broos is bij NAC bewees Arica net voor rust, hij schoot net voorlangs.

StrafschopHet begin van de tweede helft kon niet beter voor NAC. Spits Dessers werd neergehaald in de 'zestien' en arbiter Van de Graaf kende de Bredase ploeg een strafschop toe. Brandon Barker schoot het buitenkansje vervolgens overtuigend binnen, 1-0.

Almere scoort gelijkmakerTien minuten na de Bredase goal stond het echter weer gelijk. NAC-verdediger Verschueren liet zich te makkelijk aftroeven door Sherjill Mac-Donald die vervolgens wist te scoren.
Spannende en open strijdHet tegendoelpunt leek het zelfvertrouwen even helemaal uit NAC weg te zuigen. In de 62e minuut schoot Ten Voorde maar net over voor Almere City en kwam de thuisploeg goed weg.
Er ontspon zich daarna een open, spannende strijd en NAC herstelde zich. Na een counter had Barker en daarna Haemhouts de ploeg eigenlijk weer op voorsprong moeten zetten.
Briljant hakje Het spel ging over en weer met kansen voor beide ploegen. De meest spectaculaire was die van NAC-aanvaller Brandon Barker. Een subliem hakje eindigde op de lat!
Volle mepNAC kreeg zes minuten voor tijd loon naar werken. Robbie Haemhouts roste de bal achter doelman Kramer en invaller Thomas Agyepong maakte er nog 3-1 van. NAC pakte eindelijk weer eens de volle mep. Zeer welkome punten voor trainer Dijkhuizen, het verlicht de sportieve crisis in Breda.

Haemhouts man van de wedstrijdBij NAC was Robbie Haemhouts de man van de wedstrijd. De aanvoerder had eindelijk weer een basisplaats en pakte die kans met beide handen aan. Hij speelde op '10'. "Dat is een positie die mij wel ligt", zegt Haemhouts. "Dit is wat ik wilde. Tewrug in de basis en tegen een voetballende ploeg achter de linies komen. Als je dan de ban kunt breken met de 2-1 is dat geweldig."
"Robbie speelde eigenlijk zijn beste wedstrijd voor NAC tot nu toe", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "Heel mooi voor hem, want hij heeft een lastige tijd gehad. Daar kan ik veel respect en waardering voor opbrengen."