Video

Na vijf doldwaze minuten kan Helmond Sport de periodetitel ruiken: 'Dit kan een mooie week worden'

3 december 2016 om 00:07
nl
Drie doelpunten maken in vijf minuten. Het kan, bewees Helmond Sport vrijdagavond tegen FC Eindhoven. "Ik denk dat niemand die minuten meer kan navertellen", lacht Robert Braber.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Het begon allemaal in de 63e minuut. Uit een corner kopte Steven Edwards de 1-0 binnen. Een minuut later werd het 2-0 en weer vier minuten later schoot Robert Braber de 3-0 binnen.
'Het ging zo snel'Doelpuntenmaker Braber maakte in zijn lange carrière veel mee, maar dit nog nooit. “Ik weet ook niet wat er gebeurde. Het ging zo snel achter elkaar. Door de eerste goal kregen we vleugels. De één na de ander vliegt er dan in, ook nog een afgekeurde goal tussendoor.”
Voor Robert Braber, sinds dit seizoen terug in Helmond, heeft de avond nog een mooie bijkomstigheid. Hij scoorde namelijk 'eindelijk' zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. "Ik had al de lat en de paal geraakt en een afgekeurde goal. Nu zit ie er eindelijk in en ben ik van het gezeur af van iedereen die vraagt wanneer ik eindelijk ga scoren. Deze was wel heel erg lekker."
Op naar de periodetitelIn Helmond werd de overwinning op rivaal FC Eindhoven gevierd alsof de Champions League gewonnen werd. Lang na afloop van de wedstrijd knalde het vuurwerk nog bij het stadion. "Ik ben trots op mijn spelers", zegt trainer Roy Hendriksen.
Door deze zege kan Helmond Sport de periodetitel bijna ruiken. Alleen nog even winnen van FC Den Bosch komende vrijdag en dan is de winst in de tweede periode een feit. "Drie doelpunten maken en de concurrentie laat punten liggen. Dit kan een mooie week worden", kijkt Hendriksen alvast vooruit.
Boosheid bij FC EindhovenBij FC Eindhoven onweerde het na de nederlaag in de kleedkamer. "Ik ben nog steeds boos", zei coach Ricardo Moniz. Hij noemde de fouten van zijn ploeg 'onvergeeflijk'. "Afspraken worden niet nagekomen. Dat bracht hun in de wedstrijd. Dan wordt het ook nog 2-0 en dan breek je. Je mag nog blij zijn dat het 3-0 blijft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.