NAC-coach Dijkhuizen weer wat steviger in het zadel na overwinning: 'Het is mentaal zwaar'

3 december 2016 om 00:35
nl
Trainer Marinus Dijkhuizen lag de afgelopen week flink onder vuur. Door de tegenvallende presaties werd bij NAC door sommigen zijn kop geëist. Door de 3-1 overwinning vrijdagavond op Almere City is de rust weer even teruggekeerd bij de Bredase club. "Het is fysiek en mentaal zwaar, ik kon zo'n overwinning wel gebruiken".
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Marinus Dijkhuizen was opgelucht na de 3-1 overwinning van zijn ploeg op Almere City. De trainer kreeg het te verduren afgelopen week, door de slechte prestaties was hij de gebeten hond. De drie punten geven hem weer wat lucht en rust.
'NAC slurpt je op'"Vanaf half zeven in de ochtend tot aan tien uur in de avond ben ik eigenlijk met NAC bezig", zegt Dijkhuizen. "Het slurpt me aan alle kanten op. Ik stop er alles in en dat is zwaar. Dat is niet erg, want daar heb ik zelf voor gekozen. Maar het maakt het fysieke en mentaal zwaar. Zo'n overwinning kon ik dan ook wel gebruiken."  
Is het lek boven?Dijkhuizen hoopt natuurlijk dat de winstpartij tegen Almere City voor een ommekeer zorgt, dat hij het lek nu boven heeft. "Dat zou te  opportunistisch en te makkelijk zijn", zegt de coach van de Bredase club daarover. "Ik hoop het wel natuurlijk. Het geeft wel een 'boost' en vertrouwen aan de ploeg.Maar het is niet zo dat we nu alles even gaan winnen, al kan het natuurlijk wel. Het geeft in ieder geval een heel goed gevoel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.