'Met één klik maak je mensen zo blij!', gratis fotoshoot voor minima in Eindhoven - Omroep Brabant
Video

'Met één klik maak je mensen zo blij!', gratis fotoshoot voor minima in Eindhoven

3 december 2016 om 17:51
nl
Een mooie foto van het hele gezin, speciaal gemaakt bij een fotograaf. Dat is hartstikke leuk, maar niet iedereen kan dat betalen. In Eindhoven organiseerden ze zaterdag een fotoshoot voor mensen die het niet breed hebben. Zodat ook zij mooi op de foto kunnen. Initatiefnemer Saskia Vossen haalde het van oorsprong Amerikaanse idee naar Eindhoven. Voor een fotograaf is het weinig moeite, en met één klik maak je mensen zo blij."
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

De fotoshoot is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben, mensen die bij de voetselbank zitten bijvoorbeeld. Zo'n 20 vrijwilligers zijn heel de dag aan de slag. Ook zijn er zeker 10 sponsoren bij het project betrokken. Fotograven, visagisten en gastvrouwen zorgen dat de mensen zich welkom voelen. "Ze worden mooi gemaakt, ze krijgen de liefde en alle aandacht van een vreemde. Dat kan mensen echt goed doen", vertelt Vossen.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/804994717947719680]
Extra betekenisZon 75 mensen meldden zich aan voor de fotoshoot. Het gezin Van Der Kleyn gaat als één van de eersten op de foto. Vader Frans is ziek, hij is herstellende van longkanker. "Wij kunnen het eigenlijk niet betalen nu, het is een mooi initatief dat dit zo geregeld wordt. Omdat ik ziek ben heeft het extra betekenis voor ons." Zijn 7-jarige dochter Ashley geniet van aandacht en de shoot. "Ik vind het leuk dat we nu met heel het gezin samen op de foto staan."
Een andere wat oudere dame gaat alleen op de foto. "Ik ben onlangs van mijn man gescheiden en hij heeft alle fotoboeken meegenomen. Ik heb nu niet één foto meer van mezelf en het ziet er niet naar uit dat ik ze nog terug krijg. Daarom heb ik deze foto laten maken", vertelt ze.  "Ik heb me ook nog nooit in m'n leven opgemaakt. Dit is echt de allereerste keer dat ik make-up op heb".
'Dit is echt bijzonder'Een vader gaat op de foto met zijn jonge tweelingdochters. "Ik zit even zonder werk dus ik kan dit niet betalen. Maar het is hartstlikke leuk om een mooie foto van ons te hebben. Je maakt zoveel foto's gewoon met je telefoon, maar dit is echt bijzonder." De meiden vinden het ook prachtig. Eén van de twee durfde het aan om de stoel van de visagist te kruipen. Ze vind de blauwe glitters die ze op haar ogen heeft gekregen geweldig.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/804990445428338688]
De modellen zouden eigenlijk de foto geprint mee naar huis krijgen. Maar de printer doet het niet. "We gaan er voor zorgen dat mensen ze toch nog kunnen krijgen", zegt de organisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.