Thalita de Jong wint in Spa, zegereeks in Superprestige ten einde voor Mathieu van der Poel - Omroep Brabant

Thalita de Jong wint in Spa, zegereeks in Superprestige ten einde voor Mathieu van der Poel

3 december 2016 om 17:12
nl
Thalita de Jong kan juichen na weer een overwinning (foto: VI Images)
Thalita de Jong kan juichen na weer een overwinning (foto: VI Images)
Vier van de vier wedstrijden won Mathieu van der Poel in de Superprestige. Zaterdag moest hij in de vijfde wedstrijd genoegen nemen met een tweede plaats, grote rivaal Wout van Aert won op het circuit van Spa-Francorchamps. Bij de vrouwen won Thalita de Jong, zij kwam solo over de finish.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Van der Poel won vier keer in de Superprestige, op het circuit van Spa-Francorchamps kon hij Van Aert echter niet volgen. Op een bevroren ondergrond kwam de Belg ruim een halve minuut voor de leider in het klassement over de streep. Van der Poel werd tweede, slechts drie tellen voor Toon Aerts.
In de stand blijft Van der Poel eerst, zijn voorsprong op Van Aert is nu nog slechts drie punten.
[tweet:https://twitter.com/Proximus11/status/805069927753334785]De Jong solo over finishDe uit Ossendrecht afkomstige De Jong won bij de vrouwen. Vanaf de start ging de Europees kampioen er vandoor. Na een paar ronden reed ze solo, door een val reden Christine Majerus en Sanne Cant haar voorbij. De Jong haalde het duo weer in en kwam uiteindelijk solo over de streep, met een ruime voorsprong op Cant en Majerus. Cant blijft eerste in het algemeen klassement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.