Video

Onmachtig PSV loopt tegen nieuwe zeperd op, gelijkspel tegen Roda JC

3 december 2016 om 22:34 • Aangepast 21 november 2020 om 05:32
nl
Op bezoek bij Roda JC heeft een zeer matig PSV weer punten laten liggen in de eredivisie. In Kerkrade kwam de ploeg van trainer Phillip Cocu niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

PSV leek onmachtig tegen Roda JC, dat voor de zevende keer op rij ongeslagen bleef. De Eindhovenaren kwamen voor de zevende keer in vijftien competitiewedstrijden niet tot een overwinning, zes keer bleef het steken op een gelijkspel.
Tijdens de wedstrijd leek de ploeg van Cocu ook niet te beschikken over de absolute wil om te winnen. De ploeg uit Eindhoven was veel in balbezit, maar door een te laag tempo werd het balbezit niet omgezet in kansen.
Geen buitenspelIn de 24e minuut vond Luuk de Jong doelman Benjamin van Leer (ex-PSV) op zijn weg, het was voor de aanvoerder de eerste kans van de wedstrijd. De ploeterende aanvaller, vorige week twee keer trefzeker tegen ADO Den Haag, maakte na een half uur spelen de 0-1, maar werd door de arbitrage onterecht teruggefloten wegens vermeend buitenspel.
PuntPSV kwam ook in de tweede helft amper in de buurt van een doelpunt. Cocu haalde Gaston Pereiro en Oleksandr Zinchenko naar de kant. De eerste omdat hij 'totaal niet in de wedstrijd zat'. Zinchenko was juist de speler die wat creativiteit en diepgang in het spel bracht, de aanvallend ingestelde speler uit Oekraïne had echter een tik gehad en dat was de reden dat de PSV-trainer hem naar de kant haalde.
Het inbrengen van Steven Bergwijn en Luciano Narsingh zorgde echter ook niet voor meer aanvallende impulsen.  Het was Roda JC dat kort voor tijd uiteindelijk nog het dichtst bij een treffer was. Uiteindelijk hield de thuisploeg een verdiend punt over aan het duel met een zeer matig PSV.

Wachten op privacy instellingen...

RanglijstDe Eindhovenaren blijven derde, maar staan nu drie punten achter op Feyenoord en Ajax. De twee concurrenten hebben een wedstrijd minder gespeeld en komen zondag nog in actie tegen respectievelijk Sparta Rotterdam en FC Groningen. Nummer vier sc Heerenveen staat nog vier punten achter op de Brabantse ploeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.