'Drugscrimineel René F. zit achter moord op Rinus Moerer'

3 december 2016 om 21:42
Moerer werd in 2014 op straat neergeschoten. (Archieffoto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Moerer werd in 2014 op straat neergeschoten. (Archieffoto: Alexander Vingerhoeds / Obscura Foto)
Drugscrimineel René F. zit achter de moord op Rinus Moerer uit Steenbergen. Dat zegt ex-douanier Gerrit G. in een stiekem opgenomen gesprek met een crimineel. Dat gesprek is in handen van de NOS.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

G. zegt in het gesprek dat René F. hem dit zelf heeft verteld. De drugscrimineel werd volgens de NOS eerder ook al met de zaak in verband gebracht, maar niemand had het tot nu toe uit eerste hand vernomen.
De destijds 68-jarige Rinus Moerer werd in april 2014 geliquideerd. Hij werd vijf keer beschoten door een man op een motorscooter. Begin dat jaar was er ook al op hem geschoten. Dit zou volgens G. dus in opdracht van René F. zijn gebeurd.
ZIE OOK: Vermoorde Rinus Moerer uit Steenbergen stond op dodenlijst en 'moest boeten' voor mislukte drugsdeal
'Ook opdrachtgever andere moord'René F. zou ook de opdrachtgever van de ‘vergismoord’ op Rob Zweekhorst zijn. Dit wordt ook door G. gezegd in dezelfde opname. GGZ-directeur Zweekhorst werd 1 januari 2014

neergeschoten in Berkel en Rodenrijs. Al snel ontstond het vermoeden dat er sprake was van een

persoonsverwisseling. Dennis van den B., die in de buurt woont en op hem lijkt, zou eigenlijk het doelwit zijn geweest.
ZIE OOK: Tilburgse broer van vermoorde Rob Zweekhorst: ‘Wij zijn in een slechte B-film beland’
'Ongeloofwaardig verhaal'Ed Manders is de advocaat van René F. Hij zegt tegen de Nederlandse omroep dat hij het verhaal ongeloofwaardig vindt. "Stel dat René erachter zit, dan zou hij het toch niet aan Gerrit vertellen?", zegt hij. Hij vindt het opgenomen gesprek ook geen bewijs. "Het komt uit één bron, de mond van Gerrit. Er is niets wat het ondersteunt", aldus de advocaat tegen de NOS.
ZIE OOK: Moord op Rob Zweekhorst in Opsporing Verzocht, mogelijk verband met liquidatie Rinus Moerer
Gerrit G. wordt zelf verdacht van corruptie. Hij staat samen met twee anderen terecht in een drugshandelzaak. Hij zou miljoenen hebben verdiend door er voor te zorgen dat containers met drugs niet werden gecontroleerd.

Wachten op privacy instellingen...