Frans Kapteijns wil geld inzamelen: 'Van de gekke als we de troeteleik om zeep helpen!'

4 december 2016 om 14:01
nl
"Het is een supergezonde zomereik, een heel bijzondere ook. Die mag je écht niet doodmaken!" Boswachter Frans Kapteijns roept Brabant op de geliefde oude zomereik langs de A58 bij Ulvenhout te redden van de dood. "Rijkswaterstaat zegt dat die boom tegen de vlakte gaat. Wij kunnen dat tegenhouden". Het boegbeeld van natuurminnend Brabant hoopt dat veel Brabanders een euro doneren. "Als dat gebeurt, dan moet het lukken. Dat zou toch prachtig zijn?"
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De Bomenstichting deed vanmorgen op NPO Radio 1 een oproep om 50 cent te doneren. Een goed idee, vindt Frans Kapteijns. "Laten wij in Brabant allemaal het dubbele doneren, een euro dus. We gaan onze 140 jaar oude troetelboom gewoon redden."
Aan de tafel met RijkswaterstaatJoep van Bergeijk van de Bomenstichting denkt ook dat het moet lukken. "Het kost veel geld, dat is waar. Maar waarschijnlijk niet zoveel als de 3,5 miljoen waar Rijkswaterstaat nu van uitgaat. Als mensen gaan doneren, kunnen we met Rijkswaterstaat gaan zitten om goedkopere manieren te bedenken voor de problemen op de weg."
ZIE OOK: Brabant zegt 'houdoe' tegen drie bijzondere bomen
Voor Frans Kapteijns zou het kappen van de boom moeilijk te verteren zijn. "Het is zo'n mooie blikvanger als je over de A58 rijdt. Maar het staat ook symbool voor het landgoed Anneville en is dus cultuurhistorisch heel belangrijk. En wat ook uniek is: het is een kerngezonde zomereik op droge grond. Dat kom je niet vaak tegen. Nee, als de boom ziek was zou ik niet zeuren. Maar dit zou van de gekke zijn. Met veel losse eurootjes kunnen we de boom redden."
ZIE OOK: 'Mensen, het is één boom...', toekomst troeteleik A58 houdt gemoederen bezig
Doneren kan hierWie wil helpen om de troeteleik van Ulvenhout te behouden kan een euro (of meer natuurlijk) doneren bij de Bomenstichting: NL51 INGB 0002 1087 55 o.v.v. troeteleik.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!