Uitspraak zaak Q-koortspatiënten tegen staat uitgesteld, rechtbank heeft meer tijd nodig

4 december 2016 om 14:05
nl
De Q-koortspatiënten die de Nederlandse staat hebben aangeklaagd moeten langer wachten op een uitspraak van de rechtbank in Den Haag. Die zou op 14 december uitspraak doen in de zaak, maar de uitspraak is verplaatst naar 25 januari.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Er is geen specifieke reden gegeven voor het uitstellen van de uitspraak. “Daarover kunnen wij slechts speculeren”, reageert Michel van den Berg, Q-koortspatiënt en een van de initiatiefnemers van de zaak.
Van den Berg kijkt niet raar op van het uitstellen van de uitspraak. “Het is nogal een dik dossier en wij hebben respect voor een rechtbank die meer tijd nodig heeft. Het stemt wat ons betreft positief dat ze ruim de tijd nodig hebben hiervoor. Ik heb liever dat ze er langer over doen dan dat het afgeraffeld wordt.”
Veel doden en zieken door Q-koortsepidemie In 2007 werd Brabant getroffen door de grootste Q-koortsuitbraak ter wereld, waarbij 74 doden vielen en ruim 4200 mensen ziek werden. Bij de uitbraak tussen 2007 en 2010 werden 50.000 schapen en geiten geruimd.
LEES OOK: Waarom worden Q-koortspatiënten niet gecompenseerd en boeren wel?
De overheid compenseerde de boeren wel en betaalde ook het ruimen van de geiten. Kosten: 55 miljoen euro. De slachtoffers van Q-koorts zijn niet gecompenseerd. Om precies te zijn 301 patiënten klaagden de Staat aan voor een schadevergoeding en schuldbekentenis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.