Verwoestende brand bij kunststofgroothandel in Waalwijk onder controle

5 december 2016 om 06:04 • Aangepast 21 november 2020 om 05:31
nl
De grote brand op industrieterrein Haven in Waalwijk, die zondagmiddag rond kwart voor twee uitbrak, is onder controle. De vlammen sloegen zondagmiddag uit het dak van het bedrijf GWW-PRO, dat kunststof bouwmaterialen produceert aan de Schutweg. Er waren meerdere explosies te horen. In verband met de enorme rookontwikkeling zijn twee NL-alerts verstuurd. Rond kwart voor zeven werd het sein 'brand meester' gegeven.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn
Wachten op privacy instellingen...

Hulpdiensten rukten massaal uit naar het bedrijventerrein. Er is niemand gewond geraakt. De eigenaar van het bedrijf heeft tegen Omroep Brabant gezegd dat hij geen idee heeft hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De brandweer heeft zijn best gedaan om te zorgen dat de brand niet oversloeg naar panden in de buurt. Een bedrijf dat gevestigd is in het getroffen pand heeft ook veel schade geleden. Rond halfzeven leek de brand onder controle. Wel is de brandweer nog een paar uur aan het blussen.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Zwarte rookpluimen van brand in Waalwijk op veel plekken te zien [FOTO'S]
Ramen en deuren sluitenDe rook was tot in de verre omgeving zichtbaar, van Den Bosch tot ver in Zuid-Holland. De rook trok over Dordrecht, Rotterdam en Geertruidenberg. De Veiligheidsregio adviseerde om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. De rook trok horizontaal richting Den Haag en sloeg dus niet neer.
De brand werd zeer snel opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er verdere afstemming tussen diverse hulpdiensten nodig is om de brand aan te pakken. Zondagmiddag waren er zo'n zestig brandweerlieden bezig met het bestrijden van de brand. Een politiehelikopter vloog boven de brand om te helpen.  

Wachten op privacy instellingen...

De afrit Waalwijk op de snelweg A59 is afgesloten geweest door de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.