Vervolgonderzoek naar misstanden Vliegbasis Eindhoven nog dit jaar klaar

4 december 2016 om 16:03
nl
Het vervolgonderzoek naar misstanden op Vliegbasis Eindhoven moet nog voor het einde van het jaar zijn afgerond. Kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan wil het nieuwe jaar daarna positief inluiden. Dat zei ze zondag in het Omroep Brabant-programma KRAAK.
Profielfoto van Christel van Bebber
Geschreven door

Boekholt-O'Sullivan (40) is sinds een half jaar de baas op de vliegbasis. Vrijwel direct na haar aantreden startte ze een onderzoek omdat er hardnekkige geruchten waren dat er werd gesjoemeld met declaraties. Ook zouden piloten dronken achter de stuurknuppel hebben gezeten en zouden trainingsvluchten zijn gebruikt voor privé-doeleinden.
GesjoemelEen commissie van Defensie onderzocht daarop tien vermeende misstanden. Volgens Boekholt-O'Sullivan zijn voor acht van de tien incidenten geen bewijzen gevonden. Het vervolgonderzoek gaat over mogelijk gesjoemel met declaraties. "Als het leger niet integer zou zijn, hebben we wel een uitdaging."
ZIE OOK: Vliegbasis Eindhoven scherpt procedures aan na vermeende fraude
Minister Hennis-Plasschaert van Defensie concludeert op basis van het eerste onderzoek dat een cultuuromslag nodig is op de Vliegbasis. Om dat te bereiken zijn 'enkele sleutelfiguren' op de basis vervangen. Zij hebben een andere functie gekregen. Ook zijn procedures aangescherpt.
ZIE OOK: Vliegbasis Eindhoven scherpt procedures aan na vermeende fraude

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.