PSV-talenten kunnen ten koste van Atletico of Bayern wél overwinteren op het hoogste Europese niveau

5 december 2016 om 11:27
nl
Lukt het de jonkies van PSV wél, wat PSV 1 niet gaat lukken? Overwinteren op het hoogste Europees niveau. De voortekenen zijn gunstig. PSV onder 19 heeft dinsdagmiddag op De Herdgang aan een gelijkspel tegen Rostov voldoende om na de winterstop verder te gaan in de UEFA Youth League, de 'Champions League' voor jeugdspelers.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De opdracht lijkt simpel. Zeker omdat in Rusland al met 6-0 gewonnen werd. Toch waakt trainer Geert Brusselers voor onderschatting. "Bayern en Atletico hebben beide heel erg moeizaam van Rostov gewonnen. Wij met ruime cijfers, maar dat kwam omdat we heel snel scoorden. De andere 5 goals kwamen uit spelhervattingen. Voetballend is het erg moeilijk om hun muur af te breken."
Dante Rigo, één van de grootste jeugdtalenten van PSV, is het met de trainer eens. "Daar was het een wedstrijd waar het allemaal perfect liep. Normaal mag het geen probleem zijn, maar zeg nooit nooit."
Genieten De talenten van PSV genieten van het spelen in de UEFA Youth League. In het kielzog van het eerste team in de Champions League meereizen naar de gerenommeerde tegenstanders en aftasten hoe ze er internationaal voor staan.
Leren van beste teams en beste spelersVerdediger Armando Obispo: "Dat is super natuurlijk. Je speelt op het allerhoogste niveau wat we kunnen spelen op onze leeftijd. Het zijn de beste teams en de beste spelers van de wereld in onze leeftijdsklasse. Met verschillende tactieken. Dus daar word je zelf ook zeker beter van."
Of PSV onder 19 verder gaat waar PSV 1 moet afhaken wordt dinsdagmiddag dus duidelijk. Het team van trainer Geert Brusselers speelt dan om vier uur op de Herdgang tegen de leeftijdsgenoten van Rostov.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.