Jan B. wint zaak over permanente sluiting beruchte loods: 'Maatregel gaat te ver'

5 december 2016 om 15:01
nl
Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen mag de loods van de beruchte crimineel Jan B. in Hulten niet voor onbepaalde tijd sluiten. Dat heeft de rechter in Breda maandag bepaald in een kort geding dat de verdachte wapenhandelaar had aangespannen tegen de burgemeester.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Afgelopen jaren was de schuur in Hulten het decor van verschillende schimmige praktijken. Zo werd er eind 2011 en begin 2013 een hennepkwekerij gevonden. De schuur ging toen al eens voor een jaar op slot.
In de zomer van 2015 werd de loods doorzocht in verband met de moord op de 51-jarige Freddy Janssen uit Valkenswaard. B. wordt ervan verdacht dat hij het lijk van het slachtoffer heeft gedumpt in het Markkanaal bij Den Hout.
Wapens en munitieJan B. (66) zit nu ruim een jaar in de gevangenis. De politie vermoedt dat hij wapens en munitie heeft geleverd die zijn gebruikt bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.
Bij een hercontrole op het perceel in Hulten vond de politie in oktober een zak met 642 pillen die ketamine en amfetamine bevatten.
Voor burgemeester Boelhouwer was dat de druppel. Op basis van nieuw beleid wilde hij de loods en het perceel voor onbepaalde tijd sluiten.
De rechter in Breda vindt dat te ver gaan. De gemeente bestudeert de uitspraak nog, laat een woordvoerder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.