Getergde Cocu: 'PSV moet in spiegel kunnen kijken'

5 december 2016 om 17:30 • Aangepast 21 november 2020 om 05:29
nl
PSV speelt dinsdagavond thuis tegen FK Rostov, een ticket voor de Europa League staat dan op het spel. De ploeg van trainer Phillip Cocu moet het laatste Champions League-duel van dit seizoen winnen om ook na de winter nog actief te zijn op de Europese velden. De oefenmeester weet dat de resultaten de laatste tijd niet goed zijn, dat neemt hij echter niet mee in de voorbereiding.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Het lijkt me duidelijk dat we hier niet zitten om over een teleurstelling te praten”, zei Cocu de dag voor het duel met Rostov. “We moeten naar de wedstrijd toeleven, we moeten een resultaat halen. We willen ons plaatsen voor de Europa League. Als dat lukt, creëer je een goed gevoel. We moeten niet denken in een als-scenario. We moeten na de wedstrijd in de spiegel kunnen kijken, omdat we er alles aan gedaan hebben. As je vooraf afvraagt of het misschien niet gaat lukken, kun je beter thuisblijven.”
“We moeten nu laten zien dat we een sterke ploeg zijn, goede profs”, vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. “Je hebt met tegenslagen te maken, maar juist dan moet je je rug rechten en je kop omhoog doen. We gaan vol voor de overwinning. Dat moet het vertrekpunt zijn, niet de negatieve gedachte.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Kijken niet naar Nederlandse clubs’Clubs in de Eredivisie maken het PSV moeilijk met een defensieve aanpak, toch denkt Cocu niet dat Rostov de bus gaat parkeren. “De ploeg zal niet kijken wat andere ploegen in Nederland doen. Het is een tegenstander met een hele duidelijke manier van spelen, die hanteren ze al een hele tijd. Daar gaan ze geen verandering in brengen, dat is juist hun kracht. Maar als je aan een punt genoeg hebt, neem je dat wel mee de wedstrijd in. Ze zullen niet open en bloot gaan voetballen.”
‘Niet nerveus worden’Cocu kijkt uit naar de wedstrijd, hij hoopt dat zijn spelers dat ook doen. “We moeten wel meenemen dat ze de wedstrijd met andere insteek starten, omdat ze aan gelijkspel genoeg hebben. Maar je moet niet na gaan denken. Dit zijn mooie wedstrijden. De mooiste wedstrijden. Er staat druk op. Het is een uitdaging, je moet winnen. Daar moet je energie van krijgen en niet nerveus van worden. We moeten in eigen huis laten zien waar we toe in staat zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.