Bewoners verzakte appartemenenten durven niet terug: 'Overal zijn scheuren'

5 december 2016 om 16:32
nl
Twee bewoners van het appartementencomplex in Geldrop, dat vrijdag werd ontruimd vanwege instortingsgevaar, durven niet terug naar hun appartementen. Ze voelen zich niet veilig.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Vrijdag werden zeven appartementen op de Heuvel tijdelijk ontruimd, toen bleek dat twee ijzeren funderingsbalken zijn doorgeroest. De aangetaste balken zijn verstevigd door er andere metalen balken op te lassen. Daarna mochten de bewoners weer naar huis, maar niet iedereen durft dat aan.
Onzekerheid"Ik heb er geen fijn gevoel bij. Overal in mijn huis zitten scheuren in de muren. Daar word je echt niet vrolijk van", aldus bewoner Jeroen Zeegers. "Ik bekijk van dag tot dag of ik terugga. Maar er is nog zoveel onzekerheid."
De voorzitter van huiseigenaren vreest dat aan die onzekerheid voorlopig geen eind komt. "Er moet op juridisch gebied veel worden uitgezocht. Dat kost tijd en ik denk dat dit een proces wordt van de lange adem."
RechtsbijstandDe vereniging van huiseigenaren heeft rechtsbijstand aangevraagd. Ook laat de vereniging een onafhankelijk onderzoek plegen om de oorzaak van het probleem te achterhalen.
Voorlopig zoekt ook de voorzitter van de vereniging elders onderdak. "Ik ben zelf ook de dupe van deze situatie. Overal zitten scheuren en mijn deur klemt bijvoorbeeld. Dat betekent dat ik niet snel weg zou kunnen in een noodsituatie. Ik wil geen enkel risico nemen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.