Nog geen helderheid over de dood van Marc de Bonte

5 december 2016 om 18:07
nl
De politie weet nog niet waar aan Marc de Bonte (26) is overleden. 'Het totaalplaatje ontbreekt nog', meldt politiewoordvoerder Els Reijnders aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Er loopt nog een toxicologisch onderzoek en de resultaten daarvan heeft het rechercheteam nog niet binnen. Als het beeld compleet is wordt de doodsoorzaak officieel vastgesteld. De politie wil nog geen details geven over de stand van zaken in het onderzoek.
Bloed en urineToxicologisch onderzoek naar de doodsoorzaak van iemand gebeurt nauwelijks. Dat staat in een rapport van het NFI (het Nederlands Forensisch Instituut) dat vorige week is gepubliceerd. Als het wel gebeurt dan is dat op verzoek van de officier van justitie of gerechtelijk patholoog. Er komt dan een zoektocht naar opvallende stoffen in bloed en urine. De uitkomsten van zo'n onderzoek konden in andere zaken bijdragen tot meer duidelijkheid over de doodsoorzaak.  
In het rapport van het NFI staat ook een aanbeveling om dat aanvullende onderzoek voortaan altijd uit te voeren. Standaard toxicologisch onderzoek bij verdachte sterfgevallen is niet wettelijk geregeld in ons land.
PolitieDe dood van de Belgische kickbokser Marc de Bonte wordt onderzocht door een Team Grootschalige Opsporing van de politie. Dat team staat in nauw contact met de familie en nabestaanden van Marc. Als er nieuws is krijgen zij het als eerste te horen en daarna worden media ingelicht. Wanneer er duidelijkheid komt kan en wil de politie niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.