Armenglossy Quiet 500 wint 30.000 euro

5 december 2016 om 20:00
nl
Initiatiefnemer Anton Dautzenberg van de Quiet 500 heeft de Impact Award gewonnen. Hij krijgt daarmee 30.000 euro. De Tilburger geeft dat geld aan zes kunstenaars die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Het is de bedoeling dat zij het geld doorgeven als ze het niet meer nodig hebben.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De Impact Award is een prijs voor mensen die buiten schijnwerpers staan, maar belangrijk zijn geweest voor kunstenaars. De Quiet 500 werd unaniem de winnaar, uit 122 inzendingen.
In de Quiet 500 komen veel arme mensen aan het woord. Daarin vertellen ze hoe ze omgaan met armoede. Het is de tegenhanger van de Quote 500, waarin de rijkste mensen van Nederland staan.
ZIE OOK: Geen Quote 500, maar een Quiet 500 over armoede
DoorgeefgeldHet geldbedrag van 30.000 euro geeft Dautzenberg aan zes kunstenaars die het moeilijk hebben. Ze krijgen elk 5.000 euro. De Tilburger hoopt dat zij dat kunnen gebruiken als opstapje naar succes.
Als dat is gelukt en ze het geld hebben terugverdiend, hoopt Dautzenberg dat ze het geldbedrag doorgeven aan een andere kunstenaar die het goed kan gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.