Video

Buren doen laatste poging om Armeens 'voorbeeldgezin' in Boxmeer te houden

5 december 2016 om 20:59 • Aangepast 21 november 2020 om 05:29
nl
Het Armeense gezin Khachatryan dat in Boxmeer woont, wordt woensdag Nederland uitgezet. De gemeenteraad probeert de uitzetting al drie jaar te voorkomen, maar dat is dus niet gelukt. Buren, burgemeester Karel van Soest en de lokale SP hopen nu met landelijke aandacht toch nog iets te kunnen doen voor de familie.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Vader Hovsep Khachatryan hoorde het nieuws deze week. “Ik vind het verschrikkelijk”, zegt hij. “Mijn enige hoop ligt nu nog bij staatssecretaris Dijkhoff. Hij is de enige die nog iets aan deze situatie kan veranderen, maar ik weet niet hoe groot die kans is.”
ZIE OOK: Armeens gezin uit Boxmeer moet vertrekken na leugentje: 'Alles stort in elkaar'
'Gevoelloos, zou je bijna zeggen'“Dit is zeer betreurenswaardig en in een zeer ongelukkige periode. Gevoelloos, zou je bijna zeggen”, reageert burgemeester Van Soest op de uitzetting. “De gemeente heeft veel gedaan en geprobeerd. We hebben gepraat met het ministerie, de IND, de huidige staatssecretaris en de vorige, maar elke actie leidde onvermijdelijk tot deze uitzetting.”
ZIE OOK: Burgemeester Van Soest van Boxmeer doet vergeefse pogingen tegen uitzetting familie Kchachatryan
Hovsep kwam op 16-jarige leeftijd naar Nederland toe. Op advies van zijn oom gaf hij niet zijn ware naam op. Toen hij dit in 2010 opbiechtte, werd zijn verblijfsvergunning ingetrokken. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) speelde een eerdere veroordeling ook mee bij de beslissing. Hovsep Khachatryan werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor geweld tegen een politieagent.
De gemeente Boxmeer is hiervan op de hoogte en bleef de familie steunen. "Dit is een voorbeeldgezin dat serieus werk maakt van integratie", vindt Van Soest."Het is gezin is al 17 jaar in Nederland. De kinderen gaan hier naar school. Ze zijn sociaal-maatschappelijk geïntegreerd."
ZIE OOK: Gemeente en bevolking Boxmeer steunt Armeens gezin tegen uitzetting
'Laten we het tij keren'Buren van het gezin en de SP in Boxmeer vragen nu landelijke aandacht voor de zaak in de hoop het ‘tij nog te kunnen keren’. De partij plaatste een bericht op Facebook in de hoop dat mensen het delen. En hier is gehoor aan gegeven. Mensen betuigen massaal hun steun aan het gezin.

Wachten op privacy instellingen...

'Ze horen hier thuis'“Dit kan en mag niet gebeuren! Dit gezin, onze fijn (ex)collega hoort hier in Nederland thuis!”, schrijft Lydia Deenen-Angenent op Facebook. Ook Kees van den Heuvel snapt het niet. “Wat voor een land zijn wij? Criminelen mogen blijven en een net gezin moet ons land verlaten. STOP.” Mary Hellebrekers vindt ook dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff moet ingrijpen. “Maak gebruik van je bevoegdheid (hart)! Onmenselijk, wat zijn we een wreed, naar land geworden!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.