Bende opgerold in Den Bosch: airbags, navigatiesystemen en stuurwielen buitgemaakt

6 december 2016 om 09:56 • Aangepast 21 november 2020 om 05:28
nl
Ruim zeventig agenten zijn dinsdagochtend in actie gekomen tegen een bende autokrakers uit Den Bosch. Ze zouden meer dan honderd auto-inbraken hebben gepleegd in Nederland en België. In totaal zijn negen mannen gearresteerd, onder wie zes in Den Bosch-West, in de wijk Kruiskamp.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

In Rotterdam werd een 33-jarige man opgepakt. Hij wordt door de politie gezien als de heler. De andere verdachten zijn allemaal tussen de 18 en 22 jaar oud. Ze zijn aangehouden in Den Bosch, Rosmalen en Drunen. Sommigen wonen nog thuis en werden in alle vroegte van hun bed gelicht. Agenten hielden de actie in de Marco Polostraat, Vasco da Gamastraat, de Kruiskampsingel en Fridtjof Nansenstraat.

Vier van de aangehouden jongeren worden direct uitgeleverd aan België, maar de politie sluit niet uit dat zij ook in Nederland auto-inbraken hebben gepleegd.
Airbags en navigatiesystemenDe Nederlandse politie werkt tijdens de actie samen met de Belgische politie. In Nederland pleegde de bende voor zover bekend dertig autokraken, onder andere in Moerdijk, Raamsdonksveer en Terheijden. De Belgische politie verdenkt de autokrakers van negentig delicten. Ze maakten airbags, navigatiesystemen en stuurwielen buit.

De bende opereerde sinds juni in steeds wisselende samenstelling door heel Nederland en België. De zaak kwam aan het rollen toen de politie in België meldde dat er in Mechelen en omgeving veel autokraken plaatsvonden. Daarop zijn de Nederlandse en Belgische politie gaan samenwerken.
Doorzoekingen in huizen en garageboxDe politie begon rond halfacht dinsdagochtend met doorzoekingen van woningen en een garagebox in Den Bosch en Rotterdam, op zoek naar de gestolen spullen. Daarvoor werden ook politiehonden ingezet. Er zijn auto-onderdelen gevonden, maar de politie kon nog niet aangeven hoeveel. In een woning in Tilburg zocht de politie naar administratie van een bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.