Video

Bladelse ijsmeester Jules Broens in tranen om zijn ijsbaan

6 december 2016 om 11:51 • Aangepast 21 november 2020 om 05:28
nl
Het is al een paar dagen op rij winters koud in Brabant. Bij sommige schaatsliefhebbers kruipt het bloed dan meteen al waar het niet gaan kan. Zoals bij Jules Broens, dé ijsmeester van Bladel. Als het ook maar even vriest, zorgt hij ervoor dat er geschaatst kan worden in het dorp.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Dinsdagmorgen was het dan eindelijk zover: het basketbalveldje op het Hofplein bij de Mariaschool ligt erbij als een spiegel.

Wachten op privacy instellingen...

IJzers onderbindenEen aantal kinderen laat het zich geen twee keer zeggen dat er een ijsbaan is, dus binden ze dinsdagmorgen de ijzers onder. Zij zijn een dagje vrij vanwege Pakjesavond. Maar die vrije dag wordt dus niet gebruikt om met hun cadeautjes te spelen, maar om lekker te schaatsen.
ApetrotsAls het op schaatsen aankomt, viel de winter van vorig jaar behoorlijk tegen. Maar de verwachtingen voor het komende winterseizoen zijn hooggespannen. Jules Broens kon z'n tranen maar moeilijk bedwingen toen hij dinsdagmorgen de eerste schaatsers zag op zijn schaatsbaan. Vorig jaar werd hij ook al gegrepen door de plezier van de schaatsers.
"We zijn er een paar dagen mee bezig geweest en het gaat goed", vertelt hij met natte ogen. "Je steekt er toch wat uren in en dan is het geweldig om de mensen blij te zien!" Als het ijsseizoen doorzet, verwacht Broens dat er binnenkort weer elke avond een paar honderd mensen komen schaatsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.