Nieky Holzken volgende week met nieuwe serie op tv: 'Dit keer is het echt reality'

6 december 2016 om 12:53
nl
De nieuwe realityserie van kickbokser Nieky Holzken wordt vanaf 12 december uitgezonden. Niet bij RTL, waar hij vorig jaar te zien was, maar bij de in Nederland nieuwe zender Spike. Het wordt heel anders dan het eerste seizoen, belooft de Helmonder. "Er wordt niemand belachelijk gemaakt. Het gaat nu echt om het boksen."
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Nieky werd vorig jaar landelijk bekend met een realityserie op RTL5. Maar achteraf was de bokser niet heel gelukkig met de manier waarop dat ging.
"Mijn schoonvader werd belachelijk gemaakt met zijn uitspraken. Dat wilde ik niet meer. Ik wil niet dat mensen denken dat mijn familie achterlijk is", zegt Holzken. Ook werden bij RTL veel scènes overgedaan, als het niet goed genoeg was. "Dat is toch geen reality?"
Half jaar gevolgdDit keer draait het om het echte leven, zegt Holzken. Hij is een half jaar gevolgd door twee vaste cameramannen. "Met hen heb ik een goede band opgebouwd. Dat werkte perfect. Ze zijn altijd bij ons, maar vallen niet op. Soms zeg ik daarom zelfs dingen waarvan ik denk: oeps, dat kan er beter niet in."
De serie draait om een paar belangrijke gebeurtenissen. Het gaat over de eerste drie bokswedstrijden van Nieky's zoon Geraldo en de wedstrijden om de wereldtitel.
ZIE OOK: Tienjarig zoontje Nieky Holzken wint in 20 seconden eerste kickbokswedstrijd ooit: 'Pure trots!'
AmerikaDe zender Spike is in Nederland pas te zien sinds oktober, vanaf negen uur 's avonds op het kanaal van Nickelodeon. Dat zal voor veel fans misschien even zoeken zijn op de afstandsbediening. "Hoe goed het hier wordt bekeken weet ik niet", zegt Holzken. "Maar het wordt ook in België uitgezonden. En Spike zit ook in Amerika. Dus wie weet wordt het wel internationaal opgepikt."[instagram:https://instagram.com/p/BNnF_-LhbyR/]FilmverbodDe camera's volgen Holzken in elk geval tot aan de kerst. Dat betekent dat de wedstrijd om de wereldtitel op 10 december tegen Cedric Doumbé in Oberhausen ook in de serie komt. Maar op welke manier dat kan, is nog afwachten. "We mogen daar niet filmen", zegt Nieky balend. "Tenzij Spike heel veel geld betaalt voor de rechten."
Hoewel de eerste afleveringen nog niet zijn uitgezonden, wordt er al gesproken over een nieuw seizoen. Holzken: "Ze vonden alles super."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.