Politievangst: drie zeecontainers vol gestolen spullen, een Mercedes en duizenden euro's

6 december 2016 om 17:11
nl
Bij een grote politieactie tegen een bende autodieven zijn dinsdag drie zeecontainers vol gestolen auto-onderdelen, grote hoeveelheden contant geld en een dure gestolen Mercedes gevonden.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De internationale bende opereerde onder meer vanuit Den Bosch, Drunen en Rosmalen, waar dinsdagochtend negen mannen werden gearresteerd. Op Facebook meldt de politie van Den Bosch wat er allemaal is aangetroffen naar aanleiding van de grote actie dinsdagochtend.
LEES OOK: Bende opgerold in Den Bosch: airbags, navigatiesystemen en stuurwielen buitgemaakt
In Rotterdam trof de politie drie zeecontainers aan gevuld met vermoedelijk gestolen auto-onderdelen. Ook is er een dure Mercedes met vals kenteken gevonden. Deze bleek gestolen te zijn. In Den Bosch nam de politie duizenden euro's aan contant geld in beslag.
De politieactie was een samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie. Politiechef Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder High Impact Crime roemt deze co-operatie: “Dit soort acties laat zien dat ook grensoverstijgende criminaliteit wordt aangepakt. Deze vorm van samenwerking smaakt naar meer.”
Of deze bende ook verantwoordelijk is voor de vele inbraken in Den Bosch zelf, moet de komende tijd uit onderzoek blijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.