Ouders overleden Youri Bicker krijgen steun van Tweede Kamer: ‘Geef ze inzage onderzoek’

6 december 2016 om 19:09
nl
Nabestaanden die het onderzoeksdossier over het overlijden van hun familielid willen inzien, zouden dat recht moeten krijgen. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. In de praktijk wordt het afgeven van een kopie van het dossier aan nabestaanden nog vaak geweigerd. De steun vanuit de politiek is goed nieuws voor de ouders van de in 2011 overleden Bredanaar Youri Bicker.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een motie over dit onderwerp van SP-Kamerlid Michiel van Nispen is dinsdag aangenomen. Het is nu aan de regering om te besluiten of ze hierin meegaat.
ZIE OOK: ‘Onze zoon is niet verongelukt, maar vermoord’, ouders van Youri (26) op zoek naar de waarheid
VraagtekensNabestaanden willen soms zelf nog naspeuringen doen, ook als de politie of het OM het onderzoek al hebben gesloten. Ook hebben zij het dossier nodig als ze procedures willen aanspannen.
Het gaat om sterfgevallen waarvan de toedracht onzeker is, of waar zelfdoding of een ongeval is geconcludeerd, maar waar de familie vraagtekens bij heeft.[YouTube:https://youtu.be/C2kJ9-zmg9k]
BrandbriefDe politiek haakt in op een brandbrief van Sébas Diekstra, de raadsman van Will en André Bicker. Het Bredase echtpaar twijfelt al jaren aan de doodsoorzaak van hun 26-jarige zoon Youri.
Het Openbaar Ministerie gaat uit van een noodlottig ongeval, maar Will en André denken dat er sprake is van een misdrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.