Gegijzelde makelaar op afgelegen plek in Drunen gedumpt: 'Ze lieten politiepasjes zien'

7 december 2016 om 01:10
nl
De man die vrijdag in het Gelderse Nunspeet onder dwang werd meegenomen, is dezelfde dag in de omgeving van Drunen vrijgelaten. Waar precies, dat onderzoekt de politie nog. Urenlang was de gekidnapte financieel makelaar van 53 van de radar, maar uiteindelijk kwam hij die avond nog zelf naar zijn huis in Doornspijk gelopen.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In opsporingsprogramma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van de ontvoering. Op de beelden zijn drie daders te zien: de mannen zijn vermomd. Ze lijken alle drie stevig gebouwd en dragen donkere kleding.
'Wij zijn van de politie'Een politiewoordvoerder zei in het programma dat de ontvoerders riepen dat ze van de politie waren. "Maar al snel werd duidelijk dat het ging om een ontvoering." In elk geval een van de daders heeft een blanke huidskleur.
Bij de ontvoering namen de daders de auto van het slachtoffer, een zwarte Mercedes, mee. De wagen was dagenlang spoorloos, maar werd maandag teruggevonden in Putten, vlakbij de A28.[YouTube:https://youtu.be/eD_JQKYWlmI]
Grootschalig onderzoekDe politie begon meteen na de ontvoering een grootschalig onderzoek naar de zaak. Over het mogelijk motief van de daders en verklaringen van het slachtoffer heeft de politie nog niets naar buiten gebracht.
Bekend is wel dat het slachtoffer, een financieel makelaar, contacten had met mensen uit de onderwereld. Zo deed hij zaken met de Gooise zakenman Jan Jaap de B., die in de speedbotenhandel zat met Willem Endstra en samenwerkte met de ex-lijfwacht van Klaas Bruinsma, weet De Telegraaf.[Tweet:https://twitter.com/OmroepGLD/status/806070322663424000]
'Ze lieten politiepasjes zien'Eenmaal thuis in Doornspijk kon de ontvoerde man de gebeurtenis nog altijd moeilijk plaatsen, vertelde zijn vrouw aan RTL Nieuws. “Hij wist niet waar het om ging, ze lieten pasjes zien van de politie, vertelde hij. Zouden ze zich hebben vergist, vroeg hij zich nog af." Op een parkeerplaats in Overlangel werd vrijdagavond een uitgebrande BMW gevonden die volgens de politie door de daders is gebruikt.
Omdat de daders nog niet opgepakt zijn, wil de politie voor de veiligheid van het slachtoffer niet te veel kwijt over wat er in die tussentijd met hem gebeurd is. "Wel kan gezegd worden dat hij bedreigd is", aldus de politie.

Aandacht op tvVia Opsporing Verzocht en opsporingsprogramma's van regionale omroepen in Brabant en Gelderland hoopt de politie deze week meer tips over de zaak te krijgen.[Tweet:https://twitter.com/Teletekst/status/805876628291260423]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.