PSV'ers teleurgesteld na Europese uitschakeling: 'De bal viel te vaak niet goed'

7 december 2016 om 00:59 • Aangepast 21 november 2020 om 05:26
nl
PSV miste dinsdag overtuiging tegen Rostov. Dat zei spits Luuk de Jong van de Eindhovense club na de 0-0 tegen de Russische ploeg, waardoor de regerend landskampioen is uitgespeeld in Europa.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"We hebben gestreden, maar het was niet genoeg. Er waren wel kansen maar in de afronding schoten we tekort", zei de aanvoerder na afloop voor de camera.
"We hebben er alles aan gedaan, tot en met de laatste minuut", aldus Bart Ramselaar. "Alleen dat die bal er niet in valt, is heel teleurstellend."
ZIE OOK: Europees avontuur PSV ten einde na gelijkspel tegen FK Rostov
Boos op scheidsrechterHet was lastig voetballen, vond de aanvaller. "Rostov speelde compact en verdedigend. Ze hoefden niet te komen en voor ons bleek het lastig erdoorheen te komen. In blessuretijd was ik erg boos op de scheidsrechter. Mijn hoofd werd bijna van mijn romp getrokken, maar dat zag hij over het hoofd."
Volgens Ramselaar zette PSV in de tweede helft te langzaam druk op Rostov. "Daarna pakten we dat goed op en was het alles of niets. We hebben de mogelijkheden gehad."
Geen gelukVolgens Davy Pröpper heeft PSV zich in een aantal duels in de Champions League tekort gedaan. "Dan hadden we er nu veel beter voor gestaan en was deze wedstrijd anders verlopen."
De middenvelder vond dat het geluk ontbrak bij PSV. "We waren er twee keer dichtbij, maar dan zit het niet mee. Met hun counters hadden we weinig moeite."
Siem de Jong kreeg in de 79e minuut de kans om PSV op voorsprong te zetten. "Ik kon nog net bij die bal, maar ik kon de bal helaas niet meer sturen. Daardoor kon de keeper redding brengen."
FluitsignaalEen aantal minuten voor die kans was Siem de Jong in het veld gekomen voor Zinchenko. Op hetzelfde moment bracht Cocu Pereiro in voor Arias. De dubbele wissel werd vanaf de tribunes begroet met een fluitconcert.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik weet niet of dat voor mij bedoeld was. Ik denk dat het publiek wilde dat er een verdediger af zou gaan", aldus Siem de Jong. "Aan de ene kant moet je krediet verdienen, door bijvoorbeeld die ene kans wel te scoren. Ik probeer elke keer in het strafschopgebied te zijn om te scoren. Dat lukt niet, maar ik zal de volgende wedstrijd weer hetzelfde proberen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.