‘Politieagent niet meer herkenbaar in beeld in treiterfilmpjes’

7 december 2016 om 00:07
nl
Politieagenten moeten voortaan alleen nog onherkenbaar in beeld worden gebracht. Dat vindt de Tweede Kamer, die het kabinet dinsdag vroeg de regels daartoe aan te passen. Volgens de politie grijpen zogenoemde ‘treitervloggers’ hun vrijheid aan om agenten voor schut te zetten, zoals de controversiële Rapper Boef uit Tilburg.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het kabinet moet ervoor zorgen ‘dat agenten niet langer geschaad worden door het publiceren van beelden’, vindt PvdA'er Ahmed Marcouch, die steun kreeg van onder meer coalitiepartner VVD en van de SP.
ZIE OOK: Rapper Boef filmt hoe vriend uit politieauto ontsnapt en beledigt politie
PrivélevenAgenten die tijdens hun werk in beeld komen, moeten dat vervolgens soms bekopen met beledigingen of zelfs bedreigingen, stelt de PvdA'er. Ook hun privéleven en gezinnen zouden daaronder lijden.
Nu is het nog toegestaan om agenten op de openbare weg te filmen of te fotograferen en die beelden te publiceren zonder hun gezicht wazig te maken of te 'blurren'.
ZIE OOK: 'Minister moet met YouTube praten over treitervloggers zoals rapper Boef'[YouTube:https://youtu.be/M135ojO_q1w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.