Jumbo Etten-Leur ontruimd vanwege CO2-lek: 'Ik hoorde een hard gesis'

7 december 2016 om 11:11 • Aangepast 21 november 2020 om 05:26
nl
Supermarkt Jumbo aan de Geerkade in Etten-Leur is woensdagochtend ontruimd. Tijdens werkzaamheden is een leiding met koolstofdioxide (CO2) gaan lekken. Het lek ontstond rond tien uur toen per ongeluk een leiding van een koelinstallatie werd doorgezaagd.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Al het personeel en klanten zijn direct naar buiten gegaan. Niemand raakte gewond. Hoeveel mensen in de winkel waren, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Een van de klanten stond enige tijd buiten nog te wachten tot hij zijn boodschappen alsnog mee kon nemen. "Ik liep langs de koeling en hoorde wel een hard gesis, maar ben gewoon doorgegaan met boodschappen doen. Pas toen ik bij de kassa kwam, werd duidelijk dat we naar buiten moesten."
Wachten op monteurDe brandweer heeft het lek tijdelijk gedicht. Een monteur zal de installatie vervolgens definitief repareren. De brandweer heeft de winkel geventileerd en de luchtkwaliteit gecontroleerd.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Een bewoner van een appartement boven de winkel deelde jassen uit aan de medewerkers die buiten in de kou stonden.
Gevaar van CO2Koolstofdioxide is een kleur- en geurloos gas. Het is gevaarlijk in afgesloten ruimtes. De zuurstofconcentratie kan dan zo laag worden dat het gevaarlijk wordt voor de gezondheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.