Video

Horeca Breda mag 24 uur per dag open tijdens Serious Request

7 december 2016 om 12:51 • Aangepast 21 november 2020 om 05:26
nl
De horeca in de binnenstad van Breda mag vierentwintig uur per dag open zijn tijdens Serious Request. Het Glazen Huis van radiozender 3FM staat van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Breda.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

De gemeente stelt wel een aantal eisen aan de extreme openingstijden. Zo moeten cafés in de nachtelijke uren minimaal één portier voor de deur hebben staan. Ook restaurants en broodjeszaken mogen 24 uur per dag hun deuren openen, maar alleen als er geen overlast is voor de omwonenden.
Goede doelDat lijkt moeilijk te voorkomen met de verwachte bezoekersaantallen. De gemeente Breda verwacht tijdens Serious Request per dag tussen de 70.000 en 100.000 extra bezoekers.Met de actie Serious Request zamelt 3FM geld in voor het Rode Kruis. Het opgehaalde geld wordt dit jaar besteed om longontsteking bij kinderen te bestrijden. Jaarlijks overlijden er wereldwijd bijna één miljoen kinderen aan de infectieziekte.

Pendelbussen en extra fietsenstallingenOm de mensenmassa's een beetje gestructureerd en veilig door de stad te loodsen, zijn er tal van maatregelen getroffen. Zo rijden er overdag pendelbussen van het NAC Stadion en Breepark naar het centrum van Breda.
Ook wordt er in de Adriaan van Bergenstraat een speciale kiss&ride-strook ingericht. Voor de Bredanaars die willen meegenieten van het feestje zijn er op drie plekken in het centrum extra fietsenstallingen gepland.
Bij de ingangen van het voetgangersgebied worden zogenoemde pop-up poorten opgebouwd waar personeel bij komt te staan. Die poorten stonden er ook al tijdens bijvoorbeeld Koningsdag . Zo wil de gemeente de bezoekersstromen reguleren.

Wachten op privacy instellingen...

Toegangspassen voor bewonersBewoners en mensen die werken in de binnenstad krijgen speciale toeganspassen. Mocht om een of andere reden één van de poorten gesloten worden voor publiek, dan kunnen ze met zo'n pas toch naar hun huis of werk.
Het belooft hoe dan ook een groot circus te worden in de Bredase binnenstad. Bewoners die daar niet op zitten te wachten, kunnen misschien maar het beste een vakantie boeken in de week voor kerst.
'Té is té'De voorzitter van de wijkraad Stadshart Valkenberg, Piet Maanders, bijvoorbeeld. Hij schrok van het nieuws. “Ik was er niet van op de hoogte en heb het idee dat er telkens nieuwe dingen bij komen. Het centrum is sowieso onrustig en we zijn wel wat gewend, maar té is té en we waren wel graag op de hoogte gebracht van en betrokken geweest bij het besluit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.