Helmond Sport gaat 'liedjes zingen in de bus' als ze vrijdag winnen

7 december 2016 om 17:00
nl
Helmond Sport kan vrijdag eindelijk weer eens voor succes zorgen. Als de ploeg uit bij FC Den Bosch minimaal een punt pakt, wint het de tweede periodetitel in de Jupiler League. En dat betekent aan het einde van het seizoen deelname aan de play-offs om promotie naar de eredivisie. Trainer Roy Hendriksen maant deze week iedereen echter tot kalmte: "Niet gaan dwalen en dromen."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Natuurlijk, bij Helmond Sport doen ze er alles aan om de euforie nog even de kop in te drukken. De club heeft vrijdag aan een gelijkspel genoeg om de tweede periodetitel te pakken, maar dat moet dan nog wel even gebeuren. En 'Den Bosch-uit' is lastig. Daar krijg je het niet cadeau, zo weten ze in Helmond.
Gaan voor de winst"Ik denk dat dat je sowieso niet aan de wedstrijd moet beginnen met de intentie om gelijk te spelen", zegt Furghill Zeldenrust, speler van Helmond Sport. "Of je moet echt tegen een veel betere ploeg spelen, of er moeten een hoop geblesseerden in je eigen team zijn. Dan kan je er over nadenken, maar wij moeten voor de winst gaan."
'Niet gaan dwalen en dromen'Vooral trainer Roy Hendriksen doet erg zijn best om Helmond Sport bij de les te houden. En dat is logisch, want dat is zijn taak. "We moeten niet gaan dwalen en dromen", zo zegt de oefenmeester. "Maar het halen van die tweede periode is wel belangrijk, ja. We hebben namelijk de doelstelling om play offs te halen en die kans is er vrijdag. Als de kans er is moet je die pakken en er alles voor doen en laten."
Opmars na valse startDe opmars van Helmond Sport is best opmerkelijk. Na een goed voorbereiding viel de start van de competitie behoorlijk tegen. Maar er kwam een ommekeer en nu kan de ploeg dus zelfs periodekampioen worden. Na drie jaar kan de nacompetitie weer eens gehaald worden.
"Wij zijn echt een team", zegt Robert Braber, één van de ervaren jongens van Helmond Sport over de wederopstanding. "Al vanaf dag één, ook na de slechte resultaten. En dat is in de Jupiler League heel belangrijk."
'Beschikbare spelers bepalen de organisatie'Maar dat is het niet alleen, weet trainer Roy Hendriksen. Noodgedwongen diende een oplossing zich aan. "Omdat er middenvelders geblesseerd raakten, moesten we even iets anders doen. Toen zijn we inderdaad met twee spitsen gaan spelen. En dat is goed bevallen."
"Het voordeel is nu dat we twee systemen kunnen spelen", vervolgt de coach. "Zo hebben we de afgelopen week de tweede helft 4-3-3 gespeeld en dat kunnen we gelukkig ook nog. Soms gebeurt er wat en dan reageer je daar op. De spelers die je tot je beschikking hebt, bepalen de organisatie."
Schot in de roosOok volgens Robert Braber heeft de gedwongen wisseling van spelopvatting bijgedragen aan het huidige succes. "Dat bleek een schot in de roos, want eigenlijk spelen we nu met vier aanvallers. En dat is voor een tegenstander toch wel lastig. Ze komen nu van alle kanten, we zijn daardoor een moeilijk te bespelen ploeg."
Liedjes zingen in de busOok Braber snapt dat er niet teveel op de festiviteiten vooruit gelopen dient te worden. Maar de routinier gaat wel wat makkelijker om met de vraag of er bij een periodetitel een knalfeest komt. "Ik denk dat we in de bus een paar liedjes zingen en dat daarna iedereen naar huis gaat om de overwinning te vieren", zo grapt hij. "Nee, het zal best gezellig zijn. Maar eerst die wedstrijd winnen en dan vertrouw ik er wel op dat er een heel mooi feest zal komen."  
Sponsor verlengt bij periodetitelIn ieder geval lijkt Helmond Sport weer te leven in de stad. Dat merkt Robert Braber als hij op bezoek gaat bij sponsor Erik Mol van Metafa. Hij is daar om die te bedanken voor de steun in het afgelopen jaar en hem een kerstpakket namens de club aan te bieden. Het gespreksonderwerp is echter niet de komende kerst, maar natuurlijk de verwachte winst van de tweede periode.
"Als jullie vrijdag winnen heb ik nog een nieuwtje voor de club",zegt Mol enthousiast. "Dan verlengen we het contract als rugsponsor voor de derde periode."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.