Johan V. verdiende twee miljoen met 'neptweelingen': justitie eist vijf jaar cel

7 december 2016 om 18:30
nl
Justitie heeft woensdag in hoger beroep vijf jaar cel geëist tegen Johan V. uit Tilburg. Het OM ziet de 36-jarige man als de leider van een criminele organisatie die zich op grote schaal bezig hield met fraude met kinderopvangtoeslagen en sealbags.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Volgens justitie heeft Johan V. ruim twee miljoen euro verdiend met zijn praktijken. Hij werd in december 2014 al veroordeeld tot 4,5 jaar cel. Tegen zijn broer Stefan V. werd woensdag 3,5 jaar cel geëist.
De zes andere verdachten (twee familieleden, de vrouw van de hoofdverdachte, twee geronselde vrouwen en een zakelijke relatie) hadden een kleinere rol. Zij hoorden straffen variërend van 24 maanden waarvan acht voorwaardelijk tot 240 uur werkstraf plus zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.
Neptweelingen en sealbagsV. verdiende' het geld met behulp van Oost-Europese vrouwen. Zij waren de koeriers voor de sealbags waarmee banken werden gedupeerd en deden aangifte van de geboorte van tweelingen die helemaal niet bestonden. Daardoor kon bijvoorbeeld kinderbijslag en kinderopvangtoeslag worden aangevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.