Video

Herdershond Bor lijkt gered, maar bij het asiel in Oss zitten ze met een kater

8 december 2016 om 09:00
nl
"We zien een hoopje hond. Hij wil iemand, een thuis, hij wil mensen om zich heen. De muren komen hier letterlijk op hem af." Met tranen in haar ogen vertelt beheerster Sandra de Rooij van dierenasiel Maasland over herdershond Bor. Hij zit al ruim dertien maanden in het asiel en hij wordt er volgens haar doodongelukkig van.Toen vorige week via Facebook bekend werd dat het asiel Bor wil laten inslapen, kregen ze bij Maasland een stortvloed aan negatieve reacties over zich heen. .
Profielfoto van Blom Demi
Geschreven door
Blom Demi

Het is Sandra allemaal niet in de koude kleren gaan zitten: "Het gaat echt nergens meer over. Het gaat alle perken te buiten. Het maakt me boos, verdrietig. Ik respecteer iedereens mening, maar mensen, alsjeblieft. Ze noemden ons moordenaars, varkens, slachters, houd toch op."  Sandra maakt zich vooral zorgen over haar vrijwilligers: "Zij weten alles over wat hier gebeurt, daar zijn we eerlijk in. We hebben geen geheimen. Als ik zie hoe we afgebrand worden en wat dat met de vrijwilligers doet... Ze raken niet alleen mij, maar ook hen en dat vind ik nog veel erger."
LijdenswegVeel van de reacties gingen over het feit dat Bor een gezonde hond is, die het niet verdient om ingeslapen te worden. Maar volgens Sandra was er sprake van een uitzichtloze situatie. Het dier leed heel erg onder zijn verblijf in het kennel. "Bor heeft een thuis nodig waar hij veel aandacht kan krijgen. Wij doen ons best hier, maar we zijn beperkt in de mogelijkheden. Iemand van de dierenbescherming zei weleens tegen mij: Soms is het beter om goed te sterven, dan slecht te leven. En ik dacht: ja, je hebt gelijk."
Gek genoeg lijkt de recente negatieve publiciteit nu positief uit te pakken voor Bor. Meerdere gezinnen hebben zich bij het asiel gemeld met interesse in de vrolijke viervoeter. Een selectieprocedure moet nu gaan uitwijzen of Bor ook daadwerkelijk een nieuw thuis gaat krijgen, maar Sandra heeft er alle vertrouwen in: "Ik weet zeker dat hij geadopteerd gaat worden. Daar twijfel ik geen seconde over. Het is een lieverd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.