Duikers en drone ingezet om doodsoorzaak Marc de Bonte (26) te achterhalen

8 december 2016 om 18:31
nl
De politie heeft extra sporenonderzoek gedaan om te achterhalen waar de Belgische kickbokser Marc de Bonte aan is overleden. Duikers hebben woensdagmiddag gezocht in het Wilhelminakanaal. Ook zijn met een drone opnames gemaakt. Marc de Bonte werd 24 november dood gevonden in het Wilhelminakanaal bij Oirschot.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Naast de inzet van duiker en de drone heeft er afgelopen weekend een extra passantenonderzoek plaatsgevonden.
'Verder analyse toxicologisch onderzoek'Na sectie op het lichaam is het nog steeds niet duidelijk waar de Belg aan is overleden. Daarnaast was er ook een toxicologisch onderzoek. "De eerste restultaten van dat onderzoek vragen om een verdere analyse", meldt de politie.
Een toxicologisch onderzoek naar de doodsoorzaak van iemand komt weinig voor. Dat staat in een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut dat vorige week is gepubliceerd. Het gebeurt alleen op verzoek van de officier van justitie of gerechtelijk patholoog. Met zo'n onderzoek wordt gezocht naar opvallende stoffen in bloed en urine.
ZIE OOK: Twintig dagen onzekerheid: de vermissing van kickbokser Marc de Bonte [TIJDLIJN]
Drie weken vermistMarc de Bonte kwam in de nacht van 4 op 5 november, na een feestje in zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout, nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn lichaam werd bijna drie weken later gevonden in het Wilheminakanaal in Oirschot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.