De bus stopt niet meer in Wijbosch en dus koopt het dorp er zelf een

11 december 2016 om 13:17
nl
De nieuwe dienstregeling voor treinen en bussen pakt voor veel mensen goed uit, maar in Wijbosch hebben ze pech. Buslijn 159, die altijd door hun dorp reed, wordt opgeheven. Toch geen boze gezichten en protesten in het dorp: maar een positieve aanpak om het zelf op te lossen.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Het verdwijnen van de lijn is vooral slecht nieuws voor de mensen die verzorgingstehuis Huize Barbara willen bezoeken. Daar stopte de bus altijd voor de deur, maar sinds het nieuwe busboekje geldt niet meer. Bezoekers van het tehuis moeten nu een heel eind lopen en dat is niet voor iedereen haalbaar.
LEES OOK: Treinen en bussen gaan vanaf vandaag anders rijden
"Het is voor het kerkdorp een zoveelste voorziening die verdwijnt, dat is heel negatief", aldus Jack van Zutphen van de dorpsraad. "Creatief als we zijn zorgen we ervoor dat er altijd een oplossing is voor de inwoners. Maar het blijft balen, zonder meer."
SubsidieDe dorpsraad heeft nu bij de gemeente Schijndel subsidie gevraagd voor de aanschaf van een elektrisch busje. Met een club vrijwilligers gaan ze op afroep zelf met dat busje rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.