New Heroes uitgeschakeld in beker door Donar

8 december 2016 om 22:47 • Aangepast 21 november 2020 om 05:23
In een vermakelijke wedstrijd heeft New Heroes donderdagavond niet kunnen winnen van Donar. De Groningers waren in het bekerduel met 84-95 te sterk.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

In het eerste kwart waren beide ploegen slordig met het benutten van de kansen. Dat zorgde er wel voor dat het voor het publiek niet onaardig was om naar te kijken. Met een kleine achterstand (19-22) sloot New Heroes het eerste kwart af.
VeerkrachtDonar leek in het tweede kwart snel uit te lopen op New Heroes, maar de Bosschenaren knokten zich knap terug. Antwan Scott maakte er met een driepunter 47-48 van.
Hetzelfde tafereel herhaalde zich grotendeels in het derde kwart. Donar probeerde afstand te nemen van New Heroes en dat lukte ook. De ploeg uit Den Bosch ging te slordig met de kansen om, Donar scoorde in alle rust door. Het derde kwart werd afgesloten met 63-71.
Slordig balverliesIn het laatste kwart maakte New Heroes het Donar aardig moeilijk. De Groningers behielden hun voorsprong, maar groot was de marge niet. Net op het moment dat New Heroes op één punt kon komen, leed de ploeg balverlies waarvan Donar profiteerde.