Merwedebrug na twee maanden weer open voor vrachtwagens

9 december 2016 om 11:00 • Aangepast 21 november 2020 om 05:23
nl
De Merwedebrug bij Werkendam is sinds vrijdagochtend weer open. Zwaar vrachtverkeer en zogeheten Lange Zware Vrachtvoertuigen mochten om vijf uur weer over de brug in de A27 rijden. De brug was twee maanden dicht voor vrachtverkeer vanwege werkzaamheden. Extreem zware vrachtwagens, die meer dan 50 ton wegen, moeten nog wel omrijden.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De brug over de Merwede moest verstevigd worden, omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zaten. De 24 kritieke verbindingen zijn versterkt met stalen platen.  

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De werkzaamheden zijn nog niet helemaal klaar en daarom zal de brug nog minstens twee nachten dicht moeten voor vrachtverkeer. Eind van dit jaar moet de Merwedebrug helemaal klaar zijn en Rijkswaterstaat verwacht dat alle werkzaamheden half januari afgerond zijn.

Extreem zware vrachtwagensAls de nachtwerkzaamheden klaar zijn, mag ook extreem zwaar vrachtverkeer, van meer dan vijftig ton, weer over de A27 tussen Breda en Utrecht rijden. Voorlopig moeten deze vrachtwagen de Merwedebrug nog mijden en omrijden via de A2 en A59.
De 55 jaar oude Merwedebrug ging op 11 oktober dicht voor vrachtverkeer omdat er in draagbalken haarscheurtjes werden gevonden. Twee dagen later scherpte Rijkswaterstaat de maatregelen aan: bussen mochten er ook niet meer over rijden. Personenauto's mochten de afgelopen tijd wel over de brug rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.