Peter R. de Vries: 'Marc de Bonte is niet vermoord'

9 december 2016 om 17:21
nl
Marc de Bonte is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Volgens hem moet gedacht worden aan een ongeval of zelfdoding.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De politie maakte deze week bekend dat nog onduidelijk is waaraan De Bonte is overleden en stelde dat het totaalplaatje nog niet compleet is. Volgens misdaadverslaggever De Vries kan worden geconcludeerd dat de Belgische kickbokser niet om het leven is gekomen door een misdrijf. "Het lichaam is vrijgegeven en al gecremeerd. Dat was niet gebeurd als er werd gedacht aan een misdrijf."
Volgens De Vries zijn sporen van een misdrijf altijd makkelijk te herkennen. "Een schotwond, gat in het hoofd: een misdrijf laat altijd sporen achter. Het lichaam is teruggegeven aan de familie, dat wil zeggen dat er geen aanwijzingen zijn dat Marc de Bonte slachtoffer is geworden van een misdrijf."
Ongeval of zelfdodingDe politie wil nog niets zeggen over de doodsoorzaak en wacht nog op de uitslag van het toxicologisch onderzoek. De Vries: "Er wordt dan bekeken of De Bonte onder invloed was van alcohol of drugs, maar de resultaten daarvan laten altijd even op zich wachten." De misdaadverslaggever denkt dat De Bonte om het leven is gekomen door een noodlottig ongeval of zelfdoding. "Een andere conclusie kan ik niet trekken."
Marc de Bonte kwam in de nacht van 4 op 5 november, na een feestje in zijn sportschool in Bladel en een bezoekje aan een vriend in Turnhout, nooit opdagen bij zijn vriendin Marly de Laat in Best. Zijn lichaam werd bijna drie weken later gevonden in het Wilheminakanaal in Oirschot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.